Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg roser afpresset bager for at gå til politiet

Ejer af raseret bageri takker de mange, som har doneret penge til, at han kan åbne en ny forretning.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) besøger Ali Parnians bageri i Tingbjerg i København. Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) besøger Ali Parnians bageri i Tingbjerg i København. Scanpix/Mads Claus Rasmussen

København. I Danmark går man til politiet, hvis der er problemer.

Det er beskeden fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der tirsdag er på besøg hos bageriet Kaj i Tingbjerg i København, som flere gange har været udsat for chikane og hærværk.

- Det er godt, du har mod på at starte igen. Du har oplevet stor opbakning fra mange, der har bakket dig op.

- Jeg er fuld af respekt for, at du gik til politiet. Det er sådan, det skal være i Danmark, og det er den helt rigtige måde at tackle på, siger Inger Støjberg (V).

Hun henvender sig til ejer Ali Parnian, der flere gange har fået raseret sit bageri af hætteklædte personer.

Ejeren har nægtet at betale beskyttelsespenge. Senest blev ruderne i forretningen smadret søndag.

Ali Parnian har fortalt, at det er en principsag for ham ikke at betale en krone. Der er startet en indsamling, som har rundet mere end 360.000 kroner for at hjælpe ham videre.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige tak til dem, men det vil hjælpe mig til at få et bedre liv, siger han og lufter tanken om at åbne en ny forretning.

Inger Støjberg mener, at både blå og røde regeringer har svigtet ved ikke at tage "fat ved nældens rod", når det gælder opgøret med parallelsamfund i Danmark.

Københavns Politi har sikret sig flere spor i sagen. Bageren i Tingbjerg har i den seneste tid været udsat for flere episoder af chikane og hærværk.

Men der er fortsat ikke anholdt nogen mistænkte gerningsmænd.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.