Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg og Kristian Jensen forsvarer asylpolitik i EU-regi

Smykkeforslaget og stramninger omkring familiesammenføring er de varme emner i Bruxelles.

Bruxelles: Udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er i fællesskab mandag eftermiddag i gang med at forsvare de omstridte ændringer af den danske udlændingelov over for EU-Parlamentet.

Støjberg mener, at forslaget, der blandt andet omfatter den omstridte smykkelov, er blevet misforstået.

- En asylansøger, der kommer til Danmark, får som nævnt hjælp og støtte. Men medbringer asylansøgeren tilstrækkelig midler, må asylansøgeren selv dække udgifter til kost og logi, siger hun til medlemmer af Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kaldt den såkaldte smykkelov for den måske mest misforståede lov i danmarkshistorien, og lovforslaget, der ventes endeligt vedtaget tirsdag, er blevet justeret flere gange undervejs for at dæmpe kritikken.

Foruden smykkeforslaget bliver der tirsdag i Folketinget også vedtaget stramninger af reglerne for familiesammenføring.

Stramningen betyder en forlængelse af ventetiden på familiesammenføring til tre år for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus. I dag er ventetiden ét år.

Danmark holder sig inden for konventionerne, siger Kristian Jensen.

- Vi lever op til samtlige indgåede konventioner uden tvivl. Vi lytter naturligvis til, hvis nogle mener, at vores forslag er kritisable. Men vi overholder konventionerne uden tvivl, siger udenrigsministeren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.