Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg nægter at kritisere partifæller for ny stormoské

Støjberg billiger ikke Islamisk Trossamfund, men vil ikke kritisere partifæller for at have tilladt stormoské.

København: Det er ikke integrationsminister Inger Støjbergs (V) kop te, at Islamisk Trossamfund har fået tilladelse til at bygge en ny stormoské i København.

Men selv om tilladelsen er givet med støtte fra Venstre i Københavns Borgerrepræsentation, vil Støjberg ikke kritisere sine partifæller på rådhuset.

- Det er kommunen, der har planlovsbemyndigelsen. Dermed er det et kommunalt anliggende og ikke noget, der har med mit område at gøre, siger hun i folketingssalen.

Her har Dansk Folkepartis Marie Krarup (DF) bedt ministeren om at forklare, hvad Venstres holdning er til Islamisk Trossamfund og nye stormoskeer.

- Du får ikke mig til at kritisere mine partifæller i borgerrepræsentationen, siger Støjberg.

- Jeg har min egen holdning og kan sige, at jeg er meget kritisk over for Islamisk Trossamfund. At nogle af mine partifæller har sagt ja til et moskébyggeri, vil jeg ikke forholde mig til.

Teknik- og Miljøudvalget i København har givet Islamisk Trossamfund dispensation til at bygge en allerede eksisterende moské på Dortheavej større. Modsat DF stemte Venstre for tilladelsen.

Og det får Marie Krarup til at spørge Inger Støjberg, om hun står alene i sit parti med sin kritik af Islamisk Trossamfund.

- Min holdning er meget klar: Jeg er meget kritisk over for Islamisk trossamfund og har været det længe. Men jeg er ikke den type politiker, der kritiserer sine egne partifæller. Sådan er jeg simpelthen ikke skruet sammen, siger ministeren i folketingssalen.

Til Marie Krarups bemærkning om, at Støjberg måske passer bedre ind i Dansk Folkeparti end i Venstre, svarer ministeren grinende:

- Jeg kan lige så godt indrømme, at det ikke er første gang, jeg har fået den invitation. Men det bliver altså et venligt afslag igen, for der er også ting, der skiller Dansk Folkeparti og mine holdninger - som eksempelvis den fri bevægelighed i EU.

Islamisk Trossamfund kom i vælten, da en delegation tilknyttet trossamfundet under Muhammedkrisen rejste til Mellemøsten og eskalerede konflikten. Siden har trossamfundet haft flere kontroversielle imamer til at prædike.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.