Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg: Moske-formand skal ud af landet

Formanden for Grimhøj-moskeen blåstempler drab med Koranen i hånden og bør sendes ud af landet, lyder det fra Venstres Inger Støjberg.

Moskeformand Oussama El-Saadi håber, at Islamisk Stat en dag vil stå som vindere af konflikten i Syrien.
Moskeformand Oussama El-Saadi håber, at Islamisk Stat en dag vil stå som vindere af konflikten i Syrien.

Formanden for moskeen på Grimhøjvej i Aarhus har ikke noget at gøre i Danmark.

Det mener Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), som langt fra er overrasket over, at lederen af den omdiskuterede moske, Oussama El-Saadi, i en ny dokumentar igen kommer med hyldester til Syrien-krigere og rosende ord om terrorbevægelsen Islamisk Stat.

»Jeg har jo selv besøgt Grimhøj-moskeen og har selv diskuteret med formanden for moskeen og sagt, at han på ingen måde hører til i Danmark med de holdninger, han har,« siger Inger Støjberg.

Selv om hun understreger, at Oussama El-Saadi repræsenterer et mindretal, så ændrer det ikke ved, at hans holdninger er »helt uhyrlige« og ligger langt fra den demokratiske holdning i Danmark.

»Det, han siger, er jo, at man med Koranen i hånden har ret til at slå ihjel. Med den tolkning han har af Koranen er der jo desværre andre steder i verden, hvor han vil passe langt bedre ind,« siger hun og tilføjer:

»Jeg har diskuteret de her ting med ham og sagt meget direkte til ham, at jeg synes, han er en fej hund. Men desværre så trives de her holdninger jo.«

Ifølge ordføreren er første tiltag i kampen mod de holdninger, der findes i moskeen - og som, Inger Støjberg mener, opildner til hellig krig - derfor at se på personernes opholdsgrundlag. Selv om hun er villig til igen at diskutere Dansk Folkepartis forslag om at lukke moskeen, tror hun, at der skal andre midler til.

»Man skal et spadestik dybere, for hvis man lukker Grimhøj-moskeen, så vil de mennesker, der er omkring moskeen, fortsat opholde sig i Danmark, fortsat have de samme holdninger og fortsat forsøge at udbrede de holdninger,« siger hun.

Den omtalte dokumentar vises tirsdag aften på DR1.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.