Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg hyrer ambassadører til at få flygtninge i job

36 kommuner får støtte til at ansætte integrationsambassadører, der skal få flere flygtninge i job.

Inger Støjberg (V) under Folketingets afslutningsdebat på Christiansborg i København, onsdag den 30. maj 2018.
Inger Støjberg (V) under Folketingets afslutningsdebat på Christiansborg i København, onsdag den 30. maj 2018.

Kommunerne skal være bedre til snakke med og hive fat i virksomheder, så endnu flere flygtninge bliver hjulpet i ordinære job.

Det er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) håb. Det følger op på regeringens ambition om, at hver anden flygtning skal være i arbejde efter tre år i Danmark.

Derfor får 36 kommuner nu tilskud til at ansætte integrations- og beskæftigelsesambassadører.

»Når man kommer til Danmark, skal man arbejde og bidrage aktivt til samfundet. Det gælder både mænd, kvinder og unge i en arbejdsdygtig alder,« siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

Ambassadørerne skal sikre sammenhæng i samarbejdet mellem virksomheder, jobcentre og den enkelte kommune om at integrere flygtninge gennem beskæftigelse.

Der er flere problemer at tage fat på for ambassadørerne. Eksempelvis er der få flygtningekvinder i job i dag.

»Derfor sætter vi nu ekstra ind ved at give kommunerne støtte til at ansætte integrationsambassadører, der netop skal skubbe på for, at især kvinderne kommer i arbejde, så de på lige fod med alle andre kan bidrage til samfundet og blive selvforsørgende,« siger ministeren

Støtten er en del af satspuljeaftalen for i år. Med den kan de 36 kommuner ansætte ambassadøren i en 3,5-årig periode.

Følgende kommuner har fået støtte: Allerød, Bornholm, Esbjerg, Faxe, Frederiksberg, Frederikshavn, Guldborgsund, Haderslev, Halsnæs, Hedensted, Helsingør, Ikast-Brande, Jammerbugt, Kalundborg, København, Køge, Langeland, Lemvig, Middelfart, Nyborg, Odense, Rebild, Roskilde, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Slagelse, Svendborg, Sønderborg, Thisted, Tårnby, Vejen, Vejle, Viborg, Aabenraa og Aalborg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.