Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg har taget reglerne for tålt ophold til grænsen

Der kan ikke strammes mere på tålt ophold uden at bryde konventionerne, siger integrationsminister.

København. Forholdsreglerne for mennesker på tålt ophold er strammet til det yderste. De netop vedtagne stramninger er ikke et brud på de internationale konventioner, men hvis man strammer dem yderligere, vil de være det.

Sådan lyder det fra integrationsminister Inger Støjberg (V) på et samråd, som udlændingeordfører for Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen, har indkaldt til.

Stramningerne for personerne på tålt ophold inkluderer blandt andet en ny underretningspligt og en skærpelse af straffen for at overtræde den allerede eksisterende melde- og opholdspligt.

Johanne Schmidt-Nielsen frygter, at opholdspligten vil være det samme som frihedsberøvelse, som er et brud på konventionerne.

- Du har ret i, at man i dag ikke kan frihedsberøve mennesker.

- Men vi kan skærpe forholdene så meget, så hvis man overtræder sine forpligtelser, så kan vi på et tidligere tidspunkt frihedsberøve dem i form af fængselsstraf, og det er det, der kommer til at ske nu, siger Inger Støjberg.

Regeringen har undersøgt, om man kan kræve, at de udviste udlændinge skal opholde sig på centret om natten mellem 23 og 06 om morgenen.

- Vi har vurderet, at det kan man desværre ikke. Men det vi så i stedet kan gøre, er at skærpe niveauet for straffene, siger Inger Støjberg.

På samrådet spurgte Johanne Schmidt-Nielsen ministeren gentagne gange, hvad der så skal til for at overtræde den allerede eksisterende opholdspligt, for at der ikke er tale om frihedsberøvelse, men hun mente ikke, at hun fik et tilfredsstillende svar.

- Det er bekymrende, at ministeren ikke er i stand til at fortælle, hvad der skal til for at overtræde opholdspligten. Sidder ministeren virkelig her og siger, at hun ikke kan redegøre for opholdspligten?, spørger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Opholdspligten er pligten til at opholde sig på et bestemt sted, siger Inger Støjberg, men afviser at gå yderligere i detaljer:

- Du bliver nødt til at respektere, at så længe vi er i gang med at udarbejde lovteksten, så er du ude af det her spil, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.