Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg: Forstemmende når flygtninge fører sager mod Danmark

Højesteret giver Danmark medhold i, at det er okay at lade flygtninge vente tre år på familiesammenføring.

København. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er meget tilfreds, men har en opsang i baglommen.

Højesteret giver mandag ministeren medhold i, at det var i orden at udskyde retten til familiesammenføring for en gruppe flygtninge.

Ministeren fik blåstemplet, at det er i orden at lade en flygtning vente tre år på at få behandlet en familiesammenføringssag.

»Det er med stor tilfredshed, at jeg kan konstatere, at Højesteret giver medhold i, at det var i orden, at jeg udskød retten til familiesammenføring for en gruppe flygtninge,« skriver ministeren på Facebook.

I Danmark skal udlændinge med såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus vente i tre år, før de kan få deres sag behandlet.

Det er ifølge Højesteret okay. Der lægges i dommen vægt på, at myndighederne i særlige tilfælde kan vælge at behandle sagen tidligere.

Dog har ministeren en opsang til flygtninge, som går rettens vej, selv om hun understreger, at enhver naturligvis har lov til at gå til domstolene.

»Det er lidt forstemmende, når flygtninge fører sager mod den danske stat. Danmark er trods alt det land, som har hjulpet dem og givet dem beskyttelse,« skriver ministeren videre.

Den syriske læge, som har taget sagen til Højesteret vil nu have Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg til at tage stilling til treårsreglen.

»Jeg kan forstå, at sagen nu rejses for Menneskerettighedsdomstolen. Jeg imødeser dommen derfra,« skriver Inger Støjberg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.