Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg anklager udvalg for at sabotere regerings arbejde

Medlemmer af integrationsudvalg saboterer regeringens arbejde med læk til pressen, siger Inger Støjberg.

Udlændinge- og integrationsministeren Inger Støjberg (V).
Udlændinge- og integrationsministeren Inger Støjberg (V).

København. Udlændingeminister- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil fremover nægte at besvare spørgsmål om visse fortrolige emner over for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg. Det skriver Politiken

Ifølge Inger Støjberg har nogle af medlemmerne "saboteret regeringens politik" ved at lække oplysninger til pressen om hjemsendelsesaftale med andre lande.

- Det står fuldstændig klart for mig, at visse medlemmer af Folketinget saboterer regeringens arbejde med at udsende kriminelle udlændinge og afviste asylansøgere ved at gå til pressen med fortrolige oplysninger.

- Det er fuldstændig utilstedeligt, og derfor har jeg mistet tilliden til en del af udvalget, siger Inger Støjberg til Politiken.

Inger Støjberg har sendt et officielt brev til de 29 medlemmer af udvalget.

Her lyder det, at Støjberg ikke længere vil besvare spørgsmål, hvis svaret indeholder oplysninger, som er fortrolige af hensyn til Danmarks udenrigs- eller sikkerhedspolitiske interesser.

Ifølge ministeren gælder det oplysninger om hjemsendelser og aftaler indgået i den forbindelse. Spørgsmål om hjemsendelsesaftaler skal i stedet stilles til Det Udenrigspolitiske Nævn.

- Udenrigspolitisk nævn er kendt for at kunne håndtere fortrolige oplysninger. Dem stoler jeg på, siger ministeren til Politiken.

Politiken kunne for nylig referere fortrolige dokumenter fra Udlændinge- og Integrationsministeriet om Danmarks hjemsendelsesaftale med Somalia.

Ifølge avisens oplysninger genbehandler de danske udlændingemyndigheder i øjeblikket 800 somalieres opholdsgrundlag. Foreløbig skal 57 udvises. Men Somalia vil maksimalt tage imod 12 personer fra Danmark om året.

Dermed risikerer flere hundrede somaliere at ende på et udrejsecenter i Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.