Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stevns-borgmester mister borgmesterkæden efter partiskift

Borgmesterposten i Stevns ryger tilbage til Venstre med opbakning fra DF.

København. Venstre sikrer sig borgmesterposten i Stevns Kommune, selvom partiet har fået kommunalvalgets største vælgerlussing.

Partiet mister 17,9 procentpoint og lander på fire mandater. Men ifølge TV2 Lorry er det alligevel Venstres borgmesterkandidat, Anette Mortensen, der har kunnet samle et flertal bag sig på valgnatten.

Det står ifølge tv-stationen klart, efter at DF har valgt at pege på en kommunalbestyrelse med hende for bordenden.

Også lokallisten Nyt Stevns, der sidder på borgmesterposten i dag, har ifølge TV2 Lorry peget på Venstre-borgmesteren.

Lokallisten har en lidt speciel historie, idet den er stiftet af borgmester Mogens Hauggard Nielsen for relativt nyligt. Han blev ellers valgt for Venstre ved valget i 2013, men forlod siden sit parti.

Nyt Stevns har fået to mandater. Og ifølge TV2 Lorry får listen posten som formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Formanden af Børne- og Ungevalgets formandspost bliver besat af Dansk Folkeparti, mens formandsposten for Teknik- og Miljøudvalget får Konservative.

Formandsposten for Arbejdsmarkedsudvalget går til Venstre, skriver TV2 Lorry.

Byrådet har blandt andet været uenige om, hvorvidt Stevns Klint skulle fredes.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.