Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Statsrevisorerne vil undersøge kontroversiel flytteplan

Regeringens flytteplan er blevet meget dyrere end forventet. Nu vil statsrevisorerne granske den.

København: Statsrevisorerne har besluttet at gå regeringens plan for udflytning af statslige arbejdspladser efter i sømmene. Det sker blandt andet, efter den ofte kritiserede plan har vist sig at blive meget dyrere end først antaget. Det skriver Politiken.

- Som statsrevisorer sætter vi ikke undersøgelser i gang, hvis vi har en forventning om, at alt er, som det skal være, siger Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), til Politiken.

Han ser det som revisorernes opgave at tjekke planen, blandt andet fordi offentligheden ikke har adgang til de såkaldte implementeringsplaner, der viser detaljerne i flytteplanen.

- Det her er en politisk beslutning, og den respekterer vi, men vi forbeholder os retten til at undersøge konsekvenserne, siger Peder Larsen.

Regeringen havde først fremlagt en plan, der med egne ord kostede 944 millioner kroner. Men det tal indeholdt ikke udgifter som dobbelt husleje, tabt produktion og etablering af nye lokaler.

Tidligere erfaringer med udflytning af statslige arbejdspladser viser, at især tabt produktion er særdeles dyrt.

I et notat fra 2005 fastslog skat, at det havde lidt produktionstab for 300.000-500.000 kroner per årsværk i forbindelse med at flytte "videnstunge opgaver med høj kompleksitet" til Ringkøbing.

Erfaringer fra Sverige viste i 2009 ifølge den svenske rigsrevision, at udflytningen af arbejdspladser i midten af 00'erne havde påvirket embedsværket på en måde, der betød dårligere kvalitet og dyrere service.

Statsrevisorerne er allerede gået i gang med at indsamle materiale om udflytningen, som skal bruges i en grundig undersøgelse. Undersøgelsen vil blive iværksat, når udflytningen har været igangsat i et par år. Altså i 2017 eller 2018.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.