Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Statsrevisorerne vil have Elbæk under lup

Statsrevisorerne har bedt Rigsrevisionen om at undersøge tidligere kulturministers arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet.

ARKIVFOTO. Uffe Elbæk.
ARKIVFOTO. Uffe Elbæk.

Statsrevisorerne har onsdag eftermiddag bedt Rigsrevisionen om at undersøge tidligere kulturminister Uffe Elbæks (R) arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor hans mand arbejder, og han selv har siddet i bestyrelsen.

Rigsrevisionen skal helt konkret vurdere Kulturministeriets beslutningsgange, forretningsgange og interne kontroller vedrørende møder- og repræsentationsudgifter i perioden fra 2011 til 2012, oplyser Statsrevisorerne på deres hjemmeside.

Rigsrevisionen skal også se nærmere på eventuelle kritisable dispositioner i forbindelse med de fem konkrete arrangementer, som Elbæk har afholdt på AFUK i perioden 2011-2012. Statsrevisorerne har i den forbindelse bedt Rigsrevisionen om »en vurdering af habilitetsforhold, de faglige begrundelser for og omkostningsniveauet ved arrangementerne.«

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.