Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Statsrevisorerne savner skrevne regler for løn til DR-chefer

Kritikken er i den milde ende og kommer efter et udspil om at beskære en femtedel af public service-udbyderen.

ARKIVFOTO 20140917 af DR Byen
ARKIVFOTO 20140917 af DR Byen

Kort før de kommende forhandlinger om nedskæring af DR efterlyser Statsrevisorerne skrevne regler for løn- og fratrædelsesforhold for direktionen i DR samt øvrige chefer.

De finder det "uhensigtsmæssigt, at hverken Kulturministeriet eller DR's bestyrelse har nedskrevet rammer for lønforholdene" for direktionen.

»Fraværet af nedskrevne rammer, vederlagspolitik og regler gør det vanskeligt at vurdere, om løn- og fratrædelsesforhold for DR's direktion er rimelige,« lyder kritikken.

Kritikken er i den milde ende af skalaen. Den kommer, efter at regeringen og DF har spillet ud med at skære en femtedel af public service-selskabets budget over fem år.

Men det har rød blok afvist pure.

Generaldirektørens løn ligger højere end gennemsnitslønnen for statens højest betalte departementschefer og den øverste direktør for NRK, den norske udbyder af public service.

Den er dog lavere end den øverste direktørs løn i TV2 og DSB. Det samme gælder gennemsnitslønnen for den øvrige direktion. Desuden er DR's øvrige chefer ikke lønførende i forhold til staten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.