Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Statsrevisorerne har nu lukket solcellesagen

Statsrevisorerne er trygge ved, »solcellesagen« ikke vil gentage sig. Myndigheden lukker nu sagen, der kostede daværende klima- og energiminister, Martin Lidegaard, en næse.

Det sidste ord synes så småt at kunne være sagt i den langstrakte og omdiskuterede solcellesag.

Ifølge et notat, Altinget.dk har set, er statsrevisorerne tilstrækkelig tilfredse med en stribe nye procedurer, der er vedtaget i Klima- og Energiministeriet, og som skal forhindre en ny solcellesag, at myndigheden nu officielt begraver sagen.

»Rigsrevisionen forstår initiativerne således, at de både har til formål at styrke kvaliteten af ministeriets lovforberedende arbejde og at understøtte, at ministeren oplyser Folketinget fyldestgørende. Rigsrevisionen finder initiativerne tilfredsstillende og vurderer, at sagen kan afsluttes,« skriver Rigsrevisionen i sit notat til Statsrevisorerne ifølge Altinget.dk.

Sagen startede i efteråret 2012, hvor daværende klima- og energiminister, Martin Lidegaard (R) vedtog en omstridt lov om støtte til solceller, der senere viste sig at mangelfuld. Det kom også frem, at ministeren på forhånd var blevet orienteret om, at der var et hul i loven, hvilket han ellers hidtil havde afvist at være blevet.

I slutningen af maj 2013 giver Folketinget Martin Lidegaard en næse. I efteråret 2014 er Rigsrevisionen parat med sin redegørelse, hvor Martin Lidegaard får særdeles hård kritik.

Det kommer samtidig frem, at ekstraomkostningerne forbundet med solcelleloven samlet løber op i 4,2 milliarder kroner.

Undervejs har der ligeledes været hård kritik af de interne arbejdsgange i Energi- og Klimaministeriet, der førte til, at Martin Lidegaard fejlinformerede Folketinget. Her har man ændret en række procedurer, og det arbejde erklærer Rigsrevisionen nu for tilfredsstillende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.