Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Statsrevisorer kritiserer udbetalingskaos for pensionister

Forslaget om at skære i pensionisternes boligydelse blev trukket tilbage, men medfører alligevel kritik.

- Uacceptabelt.

Sådan lyder det fra Statsrevisorerne, fordi regeringen ikke ventede på Folketinget i sagen om nedsættelsen af pensionisters boligydelse i aftalen om finansloven.

Det fremgår af et brev fra Statsrevisorerne til Folketingets Præsidium, der er Folketingets øverste ledelse.

Det kostede 4,7 millioner kroner, at regeringen og blå blok blev enige om at sænke boligydelsen i finanslovaftalen for derefter at sløjfe ændringen i 11. time.

Udbetaling Danmark begyndte at administrere efter finanslovens lovforslag om den nye boligydelse, før den var blevet vedtaget i Folketinget. Og det kostede altså en ekstraregning, fordi det ikke skulle gøres alligevel.

15. december trak blå blok nemlig aftalen tilbage efter massiv kritik og konkrete regneeksempler fra Ældre Sagen om konsekvenserne for en række pensionister.

Og det får altså nu kritik på ny.

- Sagen viser, at regeringen og forvaltningen, i sin iver efter hurtigt at implementere en lov, ikke har afventet, at Folketinget rent faktisk har vedtaget lovforslaget. Det finder Statsrevisorerne uacceptabelt, lyder det i brevet til Folketingets øverste ledelse.

Det lyder videre, at "et sagsforløb som det beskrevne bør ikke forekomme".

Statsrevisorerne har dog valgt ikke at undersøge den konkrete sag yderligere, da den blev hurtigt løst, men beder præsidiet bringe kritikken videre til regeringen.

Forslaget om at skære i pensionisternes boligydelse blev trukket tilbage, fordi Dansk Folkeparti ikke mente, at konsekvenserne havde stået klart under forhandlingerne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.