Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
NYTÅRSTALE

Statsministeren vil give svage elever et løft

Alle børn skal kunne læse og regne, fastslår Løkke i sin nytårstale.

København. Alt var ikke bedre i gamle dage. Fremtiden rummer masser af muligheder. Men man skal have forudsætninger for at kunne gribe dem.

Sådan lyder i kondenseret form budskabet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til de unge danskere, der følger hans nytårstale søndag.

- Alle skal have et håb for fremtiden, siger statsministeren.

- For hvis mange føler, at mulighederne er få, kan nogle fristes til lette løsninger. Som at stoppe udviklingen. Standse den nye teknologi ved grænsen. Det kan man jo ikke.

For at sikre, at alle børn og unge får det helt basale på plads - færdigheder såsom at kunne læse og regne, vil regeringen i det nye år tage fat på en "særlig satsning" i de skoler, hvor mange elever klarer sig dårligt.

Statsministeren gentager sin ofte anvendte formulering om, at vi skal "gå forlæns ind i fremtiden".

- Luk ørerne, når nogen siger, at "alting var bedre i gamle dage". Det var det ikke, lyder statsministerens budskab til de unge.

Han kommer ikke ind på, hvad satsningen på de skoler, hvor mange elever ikke klarer sig godt, kommer til at indeholde.

Men hvis man kigger i regeringsgrundlaget, kan man læse, hvilke planer regeringen har på området.

Her står der, at regeringen vil afsætte 500 millioner kroner over tre år til en pulje, der skal løfte de elever, der har brug for at blive bedre til dansk og matematik.

Puljen skal målrettes omkring 100 skoler spredt i landet med mange elever med et lavt fagligt niveau.

Skolerne skal kun kunne få pengene, hvis de kan dokumentere, at de har løftet de svageste elevers niveau, særligt i dansk og matematik, står der i regeringsgrundlaget.

Og de planer må man altså forstå har høj prioritet for statsministeren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.