Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Statsministeren skal forklare korte høringsfrister

Enhedslisten vil have Helle Thorning-Schmidt til at forklare, hvad hun vil gøre for at leve op til tidligere tiders intentioner om længere høringsfrister.

Høringsfrister på 10 arbejdsdage er ikke nok, når der er en vejledende frist på fire uger.

Det mener Enhedslisten, der nu kalder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i samråd, så hun kan forklare, hvorfor der har været en svarfrist på mindre end 10 dage i de 85 lovforslag, som ministerierne har sendt i høring siden september sidste år.

- Det er ikke acceptabelt, at regeringen fortsætter den tidligere regerings praksis med ikke at overholde kravet om rimelige høringsfrister. Det er både af hensyn til demokratiet og kvaliteten af lovarbejdet, at der både er god tid til høringsprocessen og den efterfølgende behandling i Folketinget, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø).

Flere medlemmer af den nuværende regering kritiserede deres forgængere i VK-regeringen for netop at give for korte svarfrister, selv om der ikke er nogen lov om det. Derfor har det ingen konsekvenser, hvis høringsfristen ikke bliver overholdt.

- Derfor overvejer vi at stille et forslag, der gør overholdelsen af disse frister obligatorisk. Folketinget kan så i konkrete tilfælde alligevel acceptere at behandle lovforslag, hvor disse høringsfrister ikke er overholdt, fortsætter Per Clausen.

Enhedslisten vil i samrådet have Helle Thorning-Schmidt til at redegøre for, hvad hun vil gøre for at sikre en bedre overholdelse af høringsfrister fremover.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.