Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Statsbesøg: Løkke vil styrke Danmarks forhold til Island

Ikke bare håndboldlandsholdets træner, men også min frisør er fra Island, siger statsministeren under besøg.

Præsident Guðni Thorlacius Jóhannesson og fr. Eliza Jean Reid modtages 24.01.2017 på Amalienborg H.M Dronning Margrethe og Prins Henrik. Statsbesøget strækker sig over to dage og med besøget ønsker man at udbygge de tætte dansk-islandske relationer.
Præsident Guðni Thorlacius Jóhannesson og fr. Eliza Jean Reid modtages 24.01.2017 på Amalienborg H.M Dronning Margrethe og Prins Henrik. Statsbesøget strækker sig over to dage og med besøget ønsker man at udbygge de tætte dansk-islandske relationer.

I øjeblikket studerer og arbejder 8000 islændinge i Danmark.

Det viser de stærke forbindelser mellem de to nordiske lande, og relationerne skal blive endnu stærkere.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som tirsdag fik besøg af den islandske præsident, Guðni Thorlacius Jóhannesson.

- Islændinge studerer og arbejder i alle sektorer. Det er lige fra landstræneren på vores håndboldlandshold til min egen frisør.

- På alle områder i det danske samfund har vi stor glæde af islændinge. Vi har gode relationer, og vi skal gøre, hvad vi kan for at gøre dem bedre, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han peger på, at Island og Danmark har gavn af et tæt samarbejde i Nordisk Råd, Nato og i forhold til Arktis.

Ifølge den islandske præsident, Guðni Thorlacius Jóhannesson, bliver islændinge altid mødt af "venlighed, når vi kommer til Danmark":

- Det er lige som at være hjemme. Vi kan næsten ikke gøre relationerne mellem Island og Danmark bedre, siger Guðni Thorlacius Jóhannesson og tilføjer til latter fra Lars Løkke Rasmussen:

- Men kan vi hjælpe jer med at vinde i håndbold, så gør vi gerne det.

Under besøget har det islandske præsidentpar haft følgeskab af en erhvervsdelegation på 20 af de største islandske virksomheder. De har deltaget i et seminar i Dansk Industri sammen med danske virksomheder.

Præsidentparret har desuden mødt dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og Folketingets formand, Pia Kjærsgaard.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.