Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spindoktor: »Livsfarlig« sag for Venstre

Thorning-parrets skattesag var en »livsfarlig sag for Venstre«. Det fortæller den tidligere leder af Venstres kommunikationsafdeling, Søs Marie Serup, under sin afhøring foran Skattesagskommissionen.

Skattesagskommissionen afhører tidligere leder af Venstres pressetjeneste Søs Marie Serup, om partiets indblanding i Helle Thorning-Schmidts skattesag.
Skattesagskommissionen afhører tidligere leder af Venstres pressetjeneste Søs Marie Serup, om partiets indblanding i Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Oppositionens leder og hendes mand beskyldes for systematisk skattefup. Umiddelbart virker det som en gylden mulighed for et presset regeringsparti, men i Venstre blev skattesagen betragtet som en brandvarm kartoffel.

Det fortæller partiets tidligere top-spindoktor, Søs Marie Serup Laybourn, der onsdag afhøres i Skattesagskommissionen.

I 2010, da skattesagen kom frem, blev Venstre beskyldt for at grave efter snavs om sine politiske modstandere, så rent strategisk valgte partiets Center for Kommunikation og Politik at holde skattesagen ti fod fra livet.

- Vi betragtede det som en sag, der var farlig for Venstre. Det var livsfarligt for vores afdeling, der var ny. Vi gjorde alt for at holde den sag fra livet. Jeg gav alle medarbejdere en ordre om, at de enkelte medarbejdere ikke måtte røre ved sagen - alle opkald skulle stilles ind til mig, og Peter Christensen var den eneste politiker fra Venstre, der udtalte sig om den, siger Søs Marie Serup Laybourn i vidneskranken.

Presserådgiverens betænkning ved skattesagen afholdt dog ikke politisk ordfører Peter Christensen fra at forfølge sagen politisk.

- Men man kan sagtens vurdere, at det er en farlig sag for venstre, men stadigvæk gå politisk på sagen, siger Søs Marie Serup Laybourn og forklarer, at skattesagen var interessant politisk, fordi der kunne være tale om dobbeltmoral hos en oppositionsleder.

- Han (Peter Christensen, red.) gik efter bolden - ikke manden. Men der var da nogle udtalelser, som jeg efterfølgende gerne ville have været foruden, siger hun.

Minut for minut: Følg afhøringen live her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.