Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Spidskandidaterne

Tid til at levere resultater, Messerschmidt

Ulla Tørnæs (V) Foto: Pressefoto
Ulla Tørnæs (V) Foto: Pressefoto

Morten Messerschmidt skriver i Berlingske, at EU skal holde nallerne væk fra danske industriklenodier. Et nyt direktiv om aktionærers rettigheder, risikerer at ændre fundamentalt ved den danske og nordiske ledelsesstruktur. Aktionærrettighedsdirektivet - som det så mundret hedder - indeholder store udfordringer for den nordiske ledelsesmodel. Derfor må jeg give min kollega fra Dansk Folkeparti ret - EU skal ikke ændre på den danske ledelsesmodel.

Derfor var jeg også meget spændt på at erfare, hvilke ændringsforslag Morten Messerschmidt havde fremsat til direktivet. Selv har jeg fremsat 8 ændringsforslag i Europa-Parlamentets økonomiudvalg. Og stor var skuffelsen, da jeg konstaterede, at Morten Messerschmidt ingen ændringsforslag havde fremsat. Nul og niks. Et kort håb om, at Dansk Folkeparti ville begynde at arbejde konstruktivt for danske virksomheder og danske arbejdspladser i Europa-Parlamentet, blev gjort til skamme. Og jeg kunne konstatere, at Messerschmidt igen havde pustet sig selv op i en retorisk varmluftsballon.

Heldigvis er der en chance til. Der er to udvalg i Europa-Parlamentet, der kan for at fremsætte ændringsforslag til direktivet - det økonomiske og det juridiske udvalg. Messerschmidt lover, at han i den kommende tid vil sætte alt ind for at få stoppet forslaget i Europa-Parlamentet. Desværre har han allerede misset sin første chance i økonomiudvalget.

Hovedproblemet med aktionærrettighedsdirektivet er, at det går alt for langt, og at det regulerer på områder, hvor der i nogle medlemslande - især i Norden - ikke er behov for regulering. EU skal kun regulere på de områder, hvor reguleringen gør os stærkere sammen. Derfor arbejder jeg for, at vi får skabt tilstrækkelig fleksibilitet i lovgivningen til, at den nordiske ledelsesmodel kan bevares. Alle gode danske kræfter, der vil trække i den rigtige retning, skal være velkomne i kampen.

Det er en kendt sag i Europa-Parlamentet, at Morten Messerschmidt taler rigtig meget, og leverer meget få resultater til Danmark. Messerschmidt har misset sin første chance for at levere resultater på denne vigtige sag, men der er en chance til i det juridiske udvalg. Derfor må det her være en test af Messerschmidt og Dansk Folkepartis nye rolle - er de klar til at arbejde for konkrete danske resultater, og er de i stand til at levere? Det håber jeg. Danmark har brug for så mange stærke og konstruktive stemmer i Europa som muligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.