Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spareforlig i Syddanmark: Tre sygehuse undgår sparekniv

Besparelser på i alt 167,5 millioner betyder blandt andet, at sygehuset i Give og fire akutbiler nedlægges.

Sygehusene i Middelfart, Tønder og Nyborg undgik sparekniven, da 36 ud af 41 politikere i Region Syddanmarks regionsråd mandag aften blev enige om, hvor der skal spares i regionen.

Der har ellers tidligere været tale om at nedlægge netop disse sygehuse, men de undgik altså. Det gjorde sygehuset i Give derimod ikke, ligesom blandt andet skadeklinikkerne i Middelfart og Fredericia lukker. Også akutbillerne i Faaborg, Grindsted, Skærbæk og Haderslev bliver nedlagt.

Det var dog alligevel en tilfreds regionrådsformand.

- Det har ikke været nogen nem øvelse, men jeg synes, vi har nået en fin balance i det, vi er nået frem til. Men det er klart, at der er nogle tidsler.

- Det er klart, at vi gerne helt havde undgået at lukke nogle sygehuse, siger regionsrådsformanden, Stephanie Lose (V).

Regionen skal spare 123 millioner kroner i 2016. Den fulde besparelse på 167,5 millioner kroner falder først i 2017.

Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance står bag forliget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.