Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Soldaterformand undrer sig over forsvarsansattes kritik

Ifølge kronik går militærfaglige råd tabt i politisk spil. Det billede kan soldaterformand dog ikke genkende.

Flemming Vinther, formand for fagforeningen Hærens Konstabel- og Korporalforening, kan ikke helt genkende det billede, som bliver fremført i Politiken. Arkiv. Scanpix/Søren Bidstrup
Flemming Vinther, formand for fagforeningen Hærens Konstabel- og Korporalforening, kan ikke helt genkende det billede, som bliver fremført i Politiken. Arkiv. Scanpix/Søren Bidstrup

København. Det er sympatisk, at fire nuværende og tidligere ansatte i Forsvaret i en kronik i Politiken bekymrer sig om, hvorvidt Forsvarets ledelse er blevet "fedtet" så meget ind i det politiske spil, at de militærfaglige råd til politikerne går tabt.

Det mener Flemming Vinther, formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKS). Han er dog ikke enig med kronikørerne i, at forsvarsledelsens rolle har ændret sig markant på trods af en ny struktur i Forsvaret.

- Jeg er ikke voldsomt tilhænger af den struktur, man har valgt, men jeg mener sådan set ikke, at den struktur gør forsvarschefens rolle som militærfaglig rådgiver hverken ringere eller bedre.

- Lige præcis dér har man faktisk været omhyggelig med at sikre, at forsvarschefen kan referere direkte til forsvarsministeren i forhold til den militærfaglige rådgivning, siger Flemming Vinther til Ritzau.

I Politiken fremhæver folkene bag kronikken, at "politiseringen" af Forsvaret har ført til en tillidskrise mellem ledelsen og soldaterne.

Det billede genkender Flemming Vinther ikke på trods af den seneste tids uro om blandt andet forsvarschefens meldinger om soldaternes ret til at ytre sig frit.

- Jeg synes, at de får smidt rigtig mange forskellige problemstillinger - billedligt talt - ned i en blender og får trykket på start. Der er rigtig mange komplekse diskussioner i det, som de rejser, og det er ikke hele vejen igennem, at jeg er enig.

- Vi har et forsvar herhjemme, som er politisk styret, og det tror jeg, når dagen er omme, at vi skal være glade for. Det betyder, at der bliver truffet beslutninger, som set ud fra et rent militærfagligt synspunkt ikke altid er de bedste, men som politikerne nu engang skal tage, siger Flemming Vinther.

Han nævner blandt andet placeringen af kaserner og andre forlægninger som et eksempel på, hvor den militærfaglige rådgivning ifølge ham bliver sat i baggrunden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.