Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sofie Carsten Nielsen er »rigtig glad« for sin ministerpost

Den radikale gruppeformand Sofie Carsten Nielsen takkede nej, sidste gang hun blev tilbudt en ministerpost. Men nu glæder hun sig til sit første ministerjob som uddannelsesminister.

I efteråret sagde Sofie Carsten Nielsen (R) nej, da hun blev tilbudt en ministerpost, men nu har hun sagt ja til at være en del af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nye SR-regering.

Den radikale gruppeformand skal være ny uddannelsesminister, og på spørgsmålet om, om hun var overrasket over at få tilbudt posten, lyder svaret:

»Jeg var rigtig glad i al fald, og jeg glæder mig rigtig meget. Der er mange opgaver, men den største er at samle handsken op efter Morten Østergaard (R). Han har gjort det fantastisk. Det bliver meget store sko at fylde, men det bliver godt at komme i gang med arbejdet,« siger Sofie Carsten Nielsen til TV 2 News.

Partifællen Morten Østergaard, som hun overtager ministerposten efter, har raget en del uklar med landets studerende med sin omstridte studiefremdriftsreform, der skal få de unge hurtigere gennem studiet. Den har fået øget navnet »hurtigt-ud-reform«.

»De studerende kan regne med, at jeg vil lytte til dem. Morten har taget nogle af de politiske tæsk, som følger med at sidde på sådan en post. Og det er jeg glad for. De kan regne med, at jeg vil lytte til dem, men de skal ikke regne med, at jeg er enig,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Kommer der en ny politik på området?

»Nej,« lyder det korte svar fra den nye minister.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.