Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søvndal tilfreds med lange domme til pirater

Den danske udenrigsminister takker Seychellerne for at have retsforfulgt og dømt pirater, som det danske krigsskib Absalon tog til fange i starten af 2012.

Der er dansk tilfredshed med, at fire af de pirater, som det danske krigsskib Absalon fangede i januar, samlet er blevet idømt 77 års fængsel.

De fire somaliere blev dømt skyldige i pirateri i fredags og fik udmålt deres straffe til tre gange 21 års fængsel og en gang 14 års fængsel til en 16-årig dreng.

- Dermed har vi endnu engang vist, at Danmarks indsats ved Afrikas Horn virker og gør en væsentlig forskel, og at det faktisk lykkes at få dømt pirater, når beviserne er til det, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) i en pressemeddelelse.

Han takker Seychellerne, hvor de fire somaliske pirater er blevet trukket igennem retssystemet for »den overordentligt store indsats«, som landet yder i forhold til pirateribekæmpelse.

- Det er et succeskriterium i sig selv at afvæbne og afværge pirater og befri gidsler, men vi vil fortsat målrettet arbejde på at sikre retsforfølgning af pirater, siger Villy Søvndal.

De fire pirater er en del af de 25, som Absalon tog til fange under en aktion 7. januar, hvor en gruppe gidsler blev befriet.

17 af piraterne blev sat på fri fod, da ingen lande omkring Afrikas Horn ville tag imod dem og retsforfølge dem, mens de fire sidste venter på at komme for retten i Kenya.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.