Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søvndal presset før Palæstina-afstemning

Partifæller mener, at udenrigsminister Villy Søvndal vil svigte SFs idealer, hvis ikke han sikrer et dansk ja, når FN-landene skal stemme om en opgradering af Palæstina på torsdag.

EU-parlamentariker Margrethe Auken (SF) advarer Søvndal mod en gentagelse af sidste år, hvor Danmark stemte blankt, da palæstinenserne søgte om medlemskab af FN-organisationen Unesco.
EU-parlamentariker Margrethe Auken (SF) advarer Søvndal mod en gentagelse af sidste år, hvor Danmark stemte blankt, da palæstinenserne søgte om medlemskab af FN-organisationen Unesco.

Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis ikke udenrigsminister Villy Søvndal (SF) stemmer for, når FN-landene på torsdag skal stemme om en opgradering af palæstinensernes status i FN-systemet, siger flere indflydelsesrige partimedlemmer ifølge Politiken.

EU-parlamentariker Margrethe Auken (SF) advarer mod en gentagelse af sidste år, hvor Danmark stemte blankt, da palæstinenserne søgte om medlemskab af FN-organisationen Unesco.

- For SF vil det være en meget stor skuffelse, hvis vi ikke stemmer ja. Det har så klart været vores linje i meget lang tid, siger hun til Politiken.

Også EU-ordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) og landsledelsesmedlem Trine Mach (SF) mener, Danmark skal stemme ja.

- Palæstina har simpelthen brug for den opgradering, siger Lisbeth Bech Poulsen til avisen.

Udenrigsministeriet oplyser til Politiken, at der stadig er uklarhed om EU-landenes stemmeafgivning, Obama-regeringens tilgang og den præcise ordlyd af resolutionsforslaget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.