Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søvndal lufter dansk deltagelse i Syrien efter Assad

Udenrigsministeren siger, at Danmark muligvis skal deltage i en stabiliseringsstyrke i Syrien efter Assads fald.

- Jeg udelukker bestemt ikke, at Danmark kan være med til at hjælpe det folk, som har mistet 60.000 mennesker og har spurgt, om der er et verdenssamfund derude, der vil hjælpe. Selvfølgelig skal vi gå ind og hjælpe i det øjeblik, vi kan. Vores problem har bare været, at vi skulle have gjort det uden FN-mandat, at vi skulle have gjort det uden de regionale aktører. Det vil vi ikke gøre.

Sådan sagde udenrigsminister Villy Søvndal (SF) til Clement Kjersgaard tirsdag aften på DR1.

Udenrigsministeren håber samtidig, at Syriens nabostater vil komme til at spille en stor rolle efter præsident Bashar al-Assads fald.

- Hvis og når Assad falder, får det internationale samfund to-tre lynhurtige opgaver: Det ene er at stabilisere situationen i forhold til de kemiske våben. Men også i forhold til overgreb efter de frygtelige begivenheder, der har fundet sted. Og så får vi en opgave med en kæmpemæssig indsats for at genopbygge et samfund, der er totalt smadret, sagde Søvndal.

Han forventer, at Kina og Rusland vil gøre fælles sag med vesten i at forhindre, at Assads kemiske våben efter styrets sammenbrud bliver brugt til terror.

- Der vil være en voldsom interesse fra det internationale samfund - også Rusland og Kina i det her tilfælde - for at sikre, at de kemiske våben ikke falder i hænder på terrorister. Det er så oplagt. Og jeg tror også, det vil blive en opgave for en stabiliseringsstyrke efter sammenfaldet af styret, lød det fra udenrigsministeren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.