Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søvndal kræver israelsk forklaring på bosættelser

Israels ambassadør i Danmark er blevet bedt om at forklare planerne om at udvide de jødiske bosættelser.

Israels beslutning om med flere ulovlige bosættelser på Vestbredden mødes med protester.
Israels beslutning om med flere ulovlige bosættelser på Vestbredden mødes med protester.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har mandag eftermiddag indkaldt den israelske ambassadør i Danmark, Roi Dvir, til et møde i Udenrigsministeriet, hvor ambassadøren skal forklare Israels planer om at udvide bosættelserne på Vestbredden og i Østjerusalem med 3.000 boliger.

Mødet foregår på såkaldt embedsmandsniveau, da Søvndal ikke selv kan deltage. Derfor skal ambassadøren mødes med ministeriets udenrigspolitiske direktør, Michael Zilmer-Johns, oplyser ministeriet.

Fra dansk side ser man Israels beslutning om at bygge 3.000 nye bosætterboliger som en direkte reaktion på sidste uges beslutning om at tildele det palæstinensiske selvstyre status som observatørland i FN.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) opfordrede tidligere mandag israelerne til at genoverveje byggeriet.

- Israels beslutning om med flere ulovlige bosættelser at straffe præsident Abbas og hans palæstinensiske selvstyre er en meget trist og skadelig reaktion, som gør det vanskeligt at se en sammenhæng mellem Israels udtrykte mål om en to-statsløsning og en politisk vilje til at ville den, forklarede han i en pressemeddelelse.

Udenrigsministeren påpeger, at EU og Danmark konsekvent har understreget, at alle israelske bosættelsesaktiviteter på palæstinensisk jord er ulovlige efter folkeretten og udgør en hindring for mulighederne for en fredsløsning.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.