Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søvndal går af som SF-formand

Villy Søvndal træder tilbage som SF-formand uden at pege på en efterfølger.

ARKIVFOTO. SF's leder Villy Søvndal meddelte fredag formiddag sin afgang som formand.
ARKIVFOTO. SF's leder Villy Søvndal meddelte fredag formiddag sin afgang som formand.

Villy Søvndal går af som formand for SF.

»Tiden er nu kommet til at føre stafetten videre. Jeg har været vanvittig glad for at stå i spidsen for SF i nogle meget interessante og spændende år i dansk politik. Allerede før valget besluttede jeg, at det ikke skulle være mig, der skal stå i spidsen ved det næstkommende valg – spørgsmålet var kun, hvornår tidspunktet var det rette«, skriver Villy Søvndal i en pressemeddelelse.

Han bliver dog på sin post som udenrigsminister.

Peger ikke på afløser

Ifølge Altinget traf Søvndal den endelige afgørelse om tidspunktet for sin afgang i løbet af sommeren.

Han afviser, at det har noget at gøre med den skattereform, som regeringen i forsommeren indgik med Venstre, og som medførte heftig kritik.

»Nej, slet ikke. Hverken den eller andre begivenheder i SF har haft noget med det at gøre. Derimod har det spillet ind, at en ny formand skal på plads i god tid inden kommunalvalget - og senere EP-valget og folketingsvalget,« siger Søvndal til altinget.dk.

Den afgående formand bliver siddende, indtil en ny leder for partiet er på plads. Villy Søvndal afviser at sige, hvem han foretrækker som sin efterfølger.

Hvad mener du om Villy Søvndals beslutning?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.