Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søren Pind vil have undersøgelse af voldtægtsmænd

Justitsministeren vil have undersøgelser af voldtægter efter stribevis af krænkelsessager.

Efter beretninger om massevis af krænkelser og seksuelle overgreb fra udenlandske mænd i blandt andet Tyskland og Sverige, får voldtægtssager nu også nyt politisk fokus i Danmark.

Justitsminister Søren Pind (V) vil lancere en række initiativer, der skal ændre på forhold, hvor personer fra andre kulturer overtræder danske love og normer, skriver Jyllands-Posten.

Blandt initiativerne er en undersøgelse af profiler af gerningsmænd til voldtægter.

Det skal blandt andet give viden om, hvorfor personer med udenlandsk baggrund er overrepræsenterede i gruppen af dømte voldtægtsmænd i Danmark.

- Jeg vil have sat ansigt på voldtægtsmændene i den forstand, at det skal undersøges, i hvilket omfang der kan ligge kulturelle forhold i kvindesynet til grund for voldtægten.

- Det er nødvendigt at få helt detaljerede profiler af gerningsmændene, for først, når man kender eventuelle mønstre, kan man sætte ind med den rigtige forebyggelse, siger Søren Pind til Jyllands-Posten.

Det er Justitsministeriets Forebyggelseskontor, der skal lave analysen, der ventes at være færdig i løbet af året.

Generende opførsel og ubehagelige tilnærmelser er lige nu et brandvarmt emne i Europa, siden der er poppet sager op fra Köln og senest Stockholm, hvor kvinder har følt sig generet af udenlandske mænd.

Også i Danmark har kvinder følt sig forulempet.

Blandt andet har kvinder i Thisted givet udtryk for, at de følte sig generede af mænd fra et lokalt asylcenter.

Det har nu fået politiet til at love, at de vil patruljere mere omkring værtshusmiljøerne i Thisted.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.