Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søren Pind vil bekæmpe islamister med Al Capone-metoden

Med en ny strategi vil justitsministeren stresse og ramme radikaliserede muslimer på pengepungen.

Justitsminister Søren Pind (V) vil ramme islamister ved at slå ned på skatteunddragelse, momssvindel og snyd med kontanthjælp. Scanpix/Nils Meilvang
Justitsminister Søren Pind (V) vil ramme islamister ved at slå ned på skatteunddragelse, momssvindel og snyd med kontanthjælp. Scanpix/Nils Meilvang

København. Svindel med moms, skatteunddragelse og misbrug af kontanthjælp.

Det er eksempler på lovovertrædelser, som politiet ifølge justitsminister Søren Pind (V) skal slå ned på for indirekte at ramme islamister i Danmark.

Det skriver Politiken onsdag.

- I stigende grad ser du en sammensmeltning, som er meget, meget ubehagelig, mellem dele af det kriminelle miljø og det religiøse radikaliserede miljø, siger Søren Pind til avisen.

Strategien er tidligere brugt mod rockere og bander. Den kaldes Al Capone-metoden, fordi det amerikanske forbundspoliti i sin tid slog ned på gangsteren Al Capone for skatteunddragelse.

Med den nye tilgang vil justitsminister Søren Pind have Politiets Efterretningstjeneste (PET) til at spille en anderledes rolle end i dag, når det gælder personer i radikaliserede miljøer.

PET overvåger i stort omfang personer, der mistænkes for at mobilisere til terror eller hellig krig i Syrien. Nu skal de efter ministerens mening også have fokus på kriminalitetsbekæmpelse.

Søren Pind vil onsdag aften foreslå at oprette en særlig enhed under Task Force Øst og Vest, der efterforsker organiseret kriminalitet på tværs af de forskellige politikredse.

Forslaget lægges frem på et møde i Justitsministeriet med alle de politiske partier.

Sikkerhedsgodkendt personale skal i den nye enhed behandle informationerne fra PET med henblik på at rejse sigtelser for overtrædelse af straffeloven.

Ordførerne fra Socialdemokraterne, De Radikale og Dansk Folkeparti er ifølge Politiken positive over for idéen.

Det bekymrer til gengæld Liberal Alliances retsordfører, Christina Egelund, hvis overvågningen, der måske er lavet med henvisning til en alvorlig mistanke om terror, bruges til at slå ned på langt mindre alvorlig kriminalitet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.