Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søren Pind skal forklare direktørpost til nødløgn-embedsmand

DF undrer sig over, at en af embedsmændene bag nødløgnen i Christiania-sagen er udpeget som politidirektør.

Dansk Folkeparti afkræver justitsminister Søren Pind (V) en forklaring, efter en af de embedsmænd, der i sin tid stod bag den såkaldte nødløgn i Christiania-sagen, er blevet politidirektør i Nordsjællands Politi.

- Jeg tror, at vi alle sammen er enige om, at nødløgnen var en ganske alvorlig ting, der havde meget store konsekvenser for den daværende regering, og i øvrigt var en uskik på alle måder, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) til DR.

Han henviser til, at nødløgnen kostede daværende justitsminister, Morten Bødskov (S), posten, efter Justitsministeriet havde konstrueret en forklaring - en nødløgn - til Folketingets Retsudvalg om et aflyst besøg på Christiania i 2012.

Jens-Christian Bülow, der nu skal være politidirektør, var dengang embedsmand i ministeriet og blev hjemsendt i fire måneder - mistænkt for pligtforsømmelse. Han var med til at opfinde nødløgnen for at få udsat besøget.

En fortrolig sikkerhedsvurdering var den sande grund, og en undersøgelseskommission nåede efterfølgende frem til, at der var tale om en forklarlig og undskyldelig nødløgn.

Men selv om Jens-Christian Bülow gik fri efter en tjenstlig undersøgelse, synes Peter Kofod Poulsen stadig, at det er betænkeligt, at Nordsjællands nye politidirektør har været med til at fabrikere en løgn til Folketinget.

- Det er simpelthen ikke på sin plads. Og det kalder i hvert fald på en rigtig god begrundelse for, hvorfor man kan blive politidirektør, når man har en nødløgn på CV'et, siger DF-ordføreren til DR.

Jens-Christian Bülow tiltræder posten som politidirektør i Nordsjælland 1. maj.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.