Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søren Pind: Det kan sagtens ende med soldater i gaderne

Justitsministeren siger, at det indgår i regeringens overvejelser at lade Forsvaret bevogte mulige terrormål.

Et flertal på Christiansborg ser gerne, at Forsvaret hjælper det pressede politi med at bevogte visse mulige terrormål.

I det gamle romerske rige var det højforræderi at føre sine tropper ind i Rom, lød justitsminister Søren Pinds (V) reaktion tidligere på Facebook. Han uddyber, at regeringen ikke afviser noget.

»Jeg synes, det er noget, man er nødt til at overveje grundigt,« siger Søren Pind.

»Der er mange principielle ting forbundet med en sådan beslutning. Men det kan sagtens være, at det kommer til at ende der.«

»Jeg har bare det standpunkt, at det ikke er noget, man skal gøre ved bare lige at knipse med fingrene.«

Justitsministeren henviser til, at regeringen allerede har truffet beslutning om, at man eventuelt kan inddrage Forsvaret i bevogtningen af modtagelsescentrene.

»Der er også dele af Hjemmeværnet, der kan hjælpe til med forskellige praktiske ting ved grænsen,« siger han.

»Så det indgår i vores overvejelser. Vi sidder lige nu og vurderer, hvordan vi kan afhjælpe hele politiets problemstilling,« siger Søren Pind med henvisning til, at politiet har oparbejdet en enorm overarbejdspukkel det seneste år.

»Vi forbereder lige nu et møde med Folketingets partier, hvor vi overvejer hele paletten. Jeg kan på forhånd sige, at vi ikke udelukker noget.«

Forslaget om at indsætte folk fra Forsvaret ved bevogtningsopgaver nyder støtte fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative og Socialdemokraterne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.