Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søren Pape Poulsen siger stop: Fængsler skal ikke give julegaver til fanger

Justitsministeren forbyder Kriminalforsorgen at fortsætte tradition med julegaver i fængslet. Vi skal passe på ikke at gå i for små sko, lyder det fra Fængselsforbundet.

Ny sherif i byen: Justitsministeren sætter en stopper for julegaver på statens regning. Foto: Bax Lindhardt
Ny sherif i byen: Justitsministeren sætter en stopper for julegaver på statens regning. Foto: Bax Lindhardt

Slik, the og kaffe til de indsatte juleaften.

Det sætter Søren Pape nu en stopper for, skriver Information.

I Enner Mark Fængsel ved Horsens har fængslets præst indtil nu købt julegaver for knap 100 kroner stykket til hver af de 228 indsatte. Det efterlod i år en samlet regning på 23.500 kroner, der blev afholdt inden for fængslets eget driftsbudget. Men det stopper altså nu.

»Det giver efter min opfattelse ingen mening, at indsatte, som afsoner en fængselsstraf for at have begået kriminalitet, skal have julegaver på statens regning,« siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Justitsministeren har derfor bedt Direktoratet for Kriminalforsorgen om at sikre, at der ikke fremover er indsatte i landets fængsler, der modtager julegaver på statens regning. Fremover må fangerne og deres familier selv betale, hvis de skal have julegaver.

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, tror, beslutningen er symbolsk.

»Det er et udtryk for en hårdere kurs, men vi skal passe på ikke at gå i for små sko. Jeg tror, ministeren vil sende et symbol om, at der er ny sherif i byen, som er lidt hårdere end den foregående,« siger han til Berlingske.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.