Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søren Pape om kritik af politichef: »Faktuelt forkert og misvisende«

Søren Pape afviser kritik af rigspolitichef. Kritik er "faktuel forkert og misvisende", mener Pape.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har fuld tillid til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Det siger han i en skriftlig meddelelse til Ritzau.

»Det billede, der i disse dage bliver tegnet af, at rigspolitichefen ikke skulle have fortalt om de vanskelige tider, som dansk politi går igennem, er faktuelt forkert og misvisende,« lyder det fra ministeren.

Senest har tillidsfolk fra Københavns Politi kritiseret rigspolitichefen. De har meldt ud, at tilliden til ham er væk.

Højbjerg tager ifølge tillidsfolkene munden for fuld, når han siger, at politiet er rustet til at klare den bandekonflikt, som på det seneste er blusset op i København.

Fællestillidsmand Torben Ryttergaard fra Operativ Specialafdeling i Københavns Politi har til Berlingske sagt, at han ønsker en ny rigspolitichef.

Helt så bombastisk er udmeldingen ikke fra Michael Møller, der er tillidsmand i Københavns Politiforening. Det er den lokale afdeling af Politiforbundet, som er politifolkenes fagforening.

Men Møller understreger, at hans medlemmer ikke har megen fidus til de udmeldinger, der er kommet fra Jens Henrik Højbjerg.

»De kan ikke genkende den hverdag, han beskriver. Der mangler folk i samtlige afdelinger. I øjeblikket sidder københavnske politifolk og behandler voldssager i deres fritid for at hjælpe ledelsen,« siger Michael Møller.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.