Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søren Pape gik stik imod egne jurister i detailsag

De Konservatives nye leder besluttede før sommerferien at lovliggøre en butik, selv om både egne og eksterne jurister advarede kraftigt mod det.

Pressemøde med Det Konservative Folkepartis leder Søren Pape Poulsen.
Pressemøde med Det Konservative Folkepartis leder Søren Pape Poulsen.

De Konservatives nye leder, Søren Pape Poulsen (K), har flere gange i sagen om det ulovlige sponsorat til fodboldklubben Viborg FF sagt, at han kun træffer beslutninger, hvis han er overbevist om, at de er lovlige.

Men kort før sommerferien handlede han stik imod sine egne og eksterne juristers vurdering, da han på et byrådsmøde foreslog at lovliggøre Viborg-butikken Jafi, skriver Jyllands-Posten.

Butikken, der sælger jagt- og fiskeriudstyr, har trods flere advarsler ifølge kommunens juridiske vurdering i en årrække drevet almindelig detailhandel på en adresse, hvor det ikke er lovligt.

Kommunen gav sidste år butikken et påbud om at indstille detailhandelen senest 30. juni i år, men på et byrådsmøde 18. juni foreslog den daværende Viborg-borgmester at ophæve påbuddet og gøre butikken lovlig. Med stemmer fra K, V og DF blev forslaget vedtaget.

Lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing mener, at Pape løber en stor risiko ved at gå imod sin egen forvaltning og understreger, at den tidligere borgmester og de øvrige byrådsmedlemmer, som stemte forslaget igennem, kan blive mødt med både et straffeansvar og et erstatningsansvar.

»Når man er advaret, er man i ond tro. Og så kan man pådrages et ansvar,« siger Sten Bønsing til Jyllands-Posten.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.