Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søren Espersen: Vigtigt at hjemmeværnet er med på missioner

Det har stor betydning, at hjemmeværnet hjælper forsvar på missioner, mener kommitteret Søren Espersen.

Det har stor betydning, at hjemmeværn hjælper forsvar på missioner, mener kommitteret Søren Espersen. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2017)
Det har stor betydning, at hjemmeværn hjælper forsvar på missioner, mener kommitteret Søren Espersen. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2017)

Som Hjemmeværnets kommitterede vil Søren Espersen (DF) sikre de bedst mulige rammer og udstyr. På missioner i udlandet hjælper Hjemmeværnet soldater med bevogtning og herhjemme aflastes politiet i grænsekontrol.

Det siger Søren Espersen.

Regeringen har valgt ham som afløser for socialdemokraten Bjarne Laustsen. Søren Espersen er valgt med sin erfaring som formand for Udenrigspolitisk Nævn og medlem af Folketingets forsvarsudvalg.

»Det betyder rigtig meget for folks anseelse af hjemmeværnet, at de også er med i meget, meget skarpe situationer i Afghanistan og tidligere Irak,« siger Søren Espersen.

»Det drejer sig om bevogtningsopgaver, som hjemmeværnet er excellente til. Hjemmeværnet har en rigtig god, militær uddannelse. Man er rigtig god, når det gælder selvforsvar, bevogtning og også at skyde. hvis det er nødvendigt.«

Missionerne i udlandet har haft "kæmpe stor" betydning for hjemmeværnets udsendte soldater. Det har også afsmittende effekt på unge mennesker, som overvejer en tid i hjemmeværnet, mener Søren Espersen.

Han skal som kommitteret lede arbejdet med at rekruttere frivillige til Hjemmeværnet. Han har også ansvar for Hjemmeværnets informationer.

Desuden skal den kommitterede arbejde for et godt forhold mellem befolkningen og Hjemmeværnet.

Søren Espersen fortsætter som formand for udenrigspolitisk Nævn.

»Det er planen foreløbig. Nævnet har ikke mange møder. Vi har enkelte rejser. Jeg vil fortsætte som formand. Men jeg vil lige se om nogle måneder, hvordan det kommer til at gå,« siger Søren Espersen.

Kommitteret er et af de mest lukrative ben, som findes. Men lønnen falder markant, hvis man er medlem af Folketinget.

»Det er en fantastisk aflønning,« siger Søren Espersen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.