Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokratisk veteran takker af i Folketinget

I 20 år har Karen Klint siddet i Folketinget for Socialdemokratiet. 70-årige Klint genopstiller ikke.

Karen Klint genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Hun har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet siden 1998. Scanpix/Rune Evensen
Karen Klint genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Hun har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet siden 1998. Scanpix/Rune Evensen

Siden 1998 har Karen Klint siddet i Folketinget for Socialdemokratiet. Men tiden på Christiansborg lakker mod enden for 70-årige Klint.

Partiets kirkeordfører genopstiller nemlig ikke ved næste folketingsvalg, som senest finder sted i juni 2019.

»Jeg agter at passe på mandatet til sidste arbejdsdag. Der er nogle opgaver, jeg helst skal have fulgt godt i hus, og et par nye, der skal søsættes,« siger hun i en pressemeddelelse ifølge Altinget.

Klint vil give sin kreds i Vejle de bedste muligheder for at finde en afløser forud for Vejle Sydkredsens generalforsamling i midten af april.

Foruden Klint skal Socialdemokratiet med sikkerhed også sige farvel til Mogens Lykketoft, Kirsten Brosbøl og Maja Panduro i forbindelse med næste valg.

I det daglige er Klint ikke så synlig i medierne. Men i 2016 dukkede hendes navn lidt mere frem i medierne.

Socialdemokratiets politik om at sige nej til kvoteflygtninge skabte intern debat og splittelse i partiet.

Klint var enig med dem i partiet, der udtalte kritik af, at Danmark som rigt land besluttede ikke at modtage kvoteflygtninge.

At hun er havnet i politik, er ikke en stor overraskelse. Klint er nemlig født i en stærkt politisk orienteret familie.

Hendes far, Christian Regnar Jensen, var formand for De Radikale på Nordfyn i mange år.

Som sin største politiske bedrift har Klint selv nævnt at få overbevist sine politiske kolleger om, at Danmark skulle have en national handlingsplan for psykiatrien.

Det arbejde begyndte hun for alvor med i midten af 00'erne. Handlingsplanen kom i regeringsgrundlaget i 2011, da Helle Thorning-Schmidt (S) blev statsminister.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.