Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokratisk topfigur stopper på posten

Lars Midtiby, S-partisekretær gennem otte år, skal være direktør i Danske Handicaporganisationer.

Socialdemokraterne fortsatte søndag deres 2-dages kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Her er der organisatorisk beretning af partisekretær Lars Midtiby
Socialdemokraterne fortsatte søndag deres 2-dages kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Her er der organisatorisk beretning af partisekretær Lars Midtiby

Der er næppe mange i den brede offentlighed, der ved, hvad en socialdemokratisk partisekretær foretager sig.

Men gennem de seneste otte år har har Lars Midtiby, som den i offentligheden ukendte, men i partiet magtfulde partisekretær hedder, haft en afgørende finger med i spillet i to folketingsvalg som chef for Socialdemokraternes partiorganisation.

Men nu er det slut. 38-årige Lars Midtiby skifter topposten hos Socialdemokraterne ud med posten som direktør for Danske Handicaporganisationer. Han understreger, at der er tale om et tilvalg af Danske Handicaporganisationer, ikke et fravalg af partiet.

»Jeg synes, at jeg efterlader et parti, der er i god form, selv om vi desværre ikke er i regeringskontorerne,« siger han til Ritzau.

Partisekretæren udgør sammen med Socialdemokraternes formand og to næstformænd den øverste ledelse i partiorganisationen. Midtiby overtog den centrale post efter folketingsvalget i 2011, da han kun var 29 år. Dermed blev han den yngste på posten siden Stauning.

Han stod i spidsen for partiets valgkampagne op til folketingsvalget det år, som på den ene side gav Socialdemokraterne det ringeste valg i partiets historie, men på den anden side sikrede Helle Thorning-Schmidt statsministerposten.

Ved valget i 2015 var situationen nærmest stik modsat: Selv om Socialdemokraterne fik fremgang og igen blev Danmarks største parti, kunne partiet ikke holde fast i regeringsmagten.

Midtiby fremhæver da også de to valg som henholdsvis høj- og lavpunkter.

»At være med til at vinde regeringsmagten i 2011 var fantastisk. Jeg er også stolt over det comeback, vi fik lavet ved det seneste valg.«

»Men at det lige nøjagtigt ikke lykkedes i 2015 at få en regeringsperiode mere, synes jeg er brandærgerligt. Den regering havde så meget mere at byde på,« siger han.

Midtiby fastslår at han er helt og aldeles færdig med partipolitik.

»Det er også en slags politik, jeg skal ud og lave, nemlig at være med til at påvirke, at så mennesker med handicap får gode vilkår.«

»Men partipolitik - der lukker jeg døren,« siger han.

Den socialdemokratiske hovedbestyrelse skal nu finde en ny partisekretær, som skal vælges på kongressen i september. Midtiby starter i sit nye job 1. april.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.