Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokratisk folketingsmedlem tog LSD og opium

Det socialdemokratiske medlem Folketinget Jan Johansen fortæller om sit noget brogede ungdomsliv liv i en ny bog.

Arkivfoto. Det socialdemokratiske medlem Folketinget Jan Johansen fortæller om sit noget brogede ungdomsliv liv i en ny bog.
Arkivfoto. Det socialdemokratiske medlem Folketinget Jan Johansen fortæller om sit noget brogede ungdomsliv liv i en ny bog.

En ungdom med stoffer, indbrud og 13 måneder til søs.

Det socialdemokratiske medlem Folketinget Jan Johansen (S) fortæller om sit liv i en ny bog. Den 59-årige fynbo er ikke en politiker som de fleste, skriver bt.dk.

Mens mange af hans kolleger er gået direkte fra universitet til en politisk karriere, var Jan Johansen i mange år specialarbejder på Lindøværftet tæt på Odense.

Nu beretter han om en ungdom, der heller ikke tydede på, at han ville ende på Christiansborg.

Fyens Stiftstidende bringer søndag oplysninger fra bogen ’En rigtig socialdemokrat, der udkommer 11. maj. Her kommer det frem, at Jan Johansen i sin ungdom tog LSD og opium. Han begik også et indbrud i vinhandel i Odense-forstanden Munkebo. Indbruddet gik dog mindre godt, da han var så beruset, at han faldt i søvn i butikken og blev opdaget næste morgen.

»Jeg husker det som om, at der ikke var en skid farligt ved det. Man tænker ikke så meget, når man er 14-15 år. Det var bare sjovt. Der var fart på. Og når man fik en LSD-pille, havde man ingen bekymringer. Alt bliver skønt. Man var helt oppe at køre.«

»Kriminaliteten og stofferne var et kapitel, der var hurtigt overstået. Jeg har tænkt mange gange, hvad det egentlig var, der skete, og hvorfor jeg gjorde det. Som 15-årig skal der bare ske noget, og man har ikke rationelle tanker om, at man kan blive straffet for resten af livet, og at det er skruphamrende forkert,« siger Jan Johansen til Fyens Stiftstidende.

Kriminaliten og stofferne fik konsekvenser for den unge Jan Johansen. Han fik en betinget dom på en halvandet års fængsel, og han kom også ud at sejle med en coaster i 13 måneder.

Jan Johansen blev valgt ind i Folketinget i 2011. Før det var han næstformand hos 3F Østfyn.

På Christiansborg er blevet kendt som en intern kritiker af Helle Thorning-Schmidt (S) og Bjarne Corydon (S). Det gælder ikke mindst på dagpengeområdet, hvor fynboen har været åben modstander af den linje, som regeringen har ført.

I november stemte han for et forslag fra Enhedslisten om at halvere genoptjeningskravet for dagpenge. Det betød, at han fik frataget syv ansvarsområder. Jan Johansen kaldte efterfølgende kulturen på Christiansborg for »fuldstændig vanvittig«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.