Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokratiet vil droppe sparekrav på uddannelser: »Det er et valgløfte«

Uddannelserne har allerede nu hårdt brug for penge, siger Christine Antorini (S).

København. Hvis Socialdemokratiet vinder det kommende valg, skal uddannelsessystemet ikke længere spare to procent årligt.

Det lover partiet, skriver dr.dk.

Løftet kommer fra formanden for Folketingets Uddannelsesudvalg og tidligere undervisningsminister, Christine Antorini (S), på vegne af hele partiet.

»Det er et valgløfte fra os.«

»Uddannelserne har allerede nu hårdt brug for pengene. De fyrer medarbejdere, forskere, og der er mindre tid med de studerende,« siger hun til DR.

Sparekravet på to procent blev indført af regeringen og Dansk Folkeparti i 2016, og det skulle egentlig stoppe i 2020.

Men regeringen besluttede sidste år at videreføre besparelserne med et år mere, skriver DR.

Socialdemokratiet har ifølge Christine Antorini hele tiden været imod uddannelsesbesparelserne.

»Vi lægger op til, at pengene bliver på uddannelsesområdet fra den første finanslov, vi i givet fald skal lave som ny regering.«

»Det kræver selvfølgelig et flertal, men der er heldigvis også andre partier, der har været dybt bekymrede over nedskæringerne på uddannelsesområdet,« siger hun.

Blandt de røde partier er det opbakning til forslaget. Enhedslisten, SF og Alternativet ser, at uddannelse kan blive et sted, hvor partierne kan stå sammen i en valgkamp.

Venstre har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med uddannelserne efter næste folketingsvalg, lyder det fra uddannelsesordfører Mads Fuglede (V).

»Man kigger jo på alle budgetposter hver gang, der skal forhandles om en finanslov, og vi kommer også til at kigge på det her, uden jeg kan sige, om vi går i den ene eller anden retning,« siger han til DR.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.