Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokratiet tager formandens turbulente uge med ro

Opbakningen til den politiske linje og Mette Frederiksen er stor, siger politisk ordfører Nicolai Wammen.

Det var langt fra lutter positive historier, som Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i den forløbne uge måtte forholde sig til. (Foto: Michael Drost-Hansen/Scanpix 2018)
Det var langt fra lutter positive historier, som Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i den forløbne uge måtte forholde sig til. (Foto: Michael Drost-Hansen/Scanpix 2018)

Det var langt fra lutter positive historier, som Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i den forløbne uge måtte forholde sig til.

Men der er ingen grund til panik, mener Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

»Ugen har været, som den har været, og det tager vi helt roligt. Nogle uger er der turbulens i den politiske verden. Andre uger er mere rolige, og sådan er det.«

»Der er meget stor opbakning til den politiske linje, som Socialdemokratiet står for og også til Mette Frederiksen som statsministerkandidat,« siger Wammen.

Mette Frederiksen indledte ugen med et opslag på Facebook. Hun havde en god nyhed. Mette Frederiksen skrev, at hun skifter valgkreds. Fra Ballerup til Aalborg, som er hendes fødeby.

Efterfølgende opstod problemerne.

Fagbevægelsen i Aalborg meldte blandt andet ud, at Mette Frederiksen - eller andre politikere for den sags skyld - ikke er velkommen til at tale 1. maj. I første omgang var partiformanden ellers inviteret.

Og sidst på ugen røg Mette Frederiksen ind i et stormvejr på de sociale medier, da en kvinde med somalisk baggrund kritiserede partiets udlændingepolitik og rolle i arbejdsmarkedspolitikken.

Det fik Mette Frederiksen til at svare, at "det var hårde ord fra en ung kvinde, som Danmark har taget godt imod".

Mette Frederiksen skrev efterfølgende, at hun er blevet misforstået.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få Mette Frederiksen til at forholde sig til ugen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.