Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokratiet støtter ikke Sass Larsens hashforslag

Hash skal ikke legaliseres, mener Socialdemokratiet, men diskussionen om legalisering hilses velkommen.

Arkivfoto. Henrik Sass Larsens idé om afkriminalisering af hash vinder ikke opbakning hos Socialdemokratiet (Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix)
Arkivfoto. Henrik Sass Larsens idé om afkriminalisering af hash vinder ikke opbakning hos Socialdemokratiet (Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix)

Det ændrer ikke på Socialdemokratiets politik på området, at partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i en ny debatbog foreslår at afkriminalisere hash og hårde stoffer.

Partiet går nemlig ikke ind for legalisering, skriver Dan Jørgensen, der er næstformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe, i en sms til Ritzau.

»Diskussionen om hash og stoffer er fyldt med dilemmaer. Og netop derfor er det forfriskende, at der kommer et grundigt og tankevækkende bidrag.«

»Men som Henrik Sass Larsen selv siger, så ændrer debatbogen ikke på Socialdemokratiets holdning: Vi går ikke ind for legalisering af hash eller andre stoffer,« skriver Dan Jørgensen.

Sass Larsen foreslår ifølge Information at afkriminalisere hash og brugen af hårde stoffer i bogen "Exodus - vejen frem for centrum-venstre".

Han mener, at hashsalget skal overtages af staten, mens brugere af hårde stoffer ikke skal straffes. Det vil frigive midler fra politiindsatsen, der så kan bruges på oplysning og behandling.

Forslaget om legalisering vinder dog ikke opbakning hos Socialdemokratiet, men Dan Jørgensen mener, at forslaget rejser en vigtig debat.

»Henrik Sass Larsen rejser i sin nye bog en række vigtige debatter. Og han har jo fat i en central pointe: Vi står med et alvorligt samfundsproblem, der ikke er løst. Tværtimod,« skriver Dan Jørgensen.

»Vi hilser i den grad diskussionen velkommen, både i offentligheden og partiet. Hash og stoffer er et stort og dilemmafyldt samfundsproblem. Det skal diskuteres.«

Københavns Kommune anmodede under den seneste socialdemokratiske regering om at give hashen fri. Den anmodning blev dog afvist.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.