Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokratiet håber på bred aftale om finanslov

Gode uddannelser og værdig pleje vil Socialdemokratiet kæmpe for i forhandlinger om finansloven for 2018.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen sammen med Henrik Sass Larsen og Nicolai Wammen - under Folketingets åbning, tirsdag den 3. oktober 2017.
Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen sammen med Henrik Sass Larsen og Nicolai Wammen - under Folketingets åbning, tirsdag den 3. oktober 2017.

København. Styrket velfærd.

Det står øverst på Socialdemokratiets ønskeliste, når de forhandler den kommende finanslov med regeringen, siger den politiske ordfører Nicolai Wammen.

- Vi ønsker at styrke vores sundhedsvæsen, at give mere værdig ældrepleje og gode uddannelser til vores børn og unge.

- Bliver der penge tilovers til skattelettelser, så skal det være til dem, der har de mindste indkomster og ikke 600.000 kroner i skattelettelser årligt til dem, der i forvejen tjener allermest, siger socialdemokraten.

Nicolai Wammen håber på et bredt finanslovforlig. For det er det bedste for Danmark, understreger han.

- Vores opfordring til finansministeren er at sikre, at det ikke bliver blokpolitik.

- Jeg er meget bekymret for, at regeringen vælger at lave en smal aftale i stedet for at få en bred aftale til gavn for Danmark, siger han.

Regeringens udspil kan ikke sikre gode og værdige forhold på skoler, uddannelser og sygehuse for landets borgere, lyder det.

Så Socialdemokratiet går til forhandlingsbordet med forhåbninger om at dreje regeringen i en anden retning, hvor velfærd står øverst på listen af emner, der skal diskuteres.

- Der kommer flere børn og ældre de kommende år. Og det forslag, regeringen er kommet med, tager simpelthen ikke højde for det.

- Hvis man skal give de historisk store skattelettelser, som regeringen lægger op til, så vil det gå ud over vores velfærd, og det synes vi er en rigtig dårlig idé, lyder det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.