Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokratiet afviser at gøre DF-profil til borgmester

Socialdemokratiet vil ikke hjælpe Dansk Folkepartis René Christensen til borgmesterposten i Guldborgsund.

ARKIVFOTO: Dansk Folkepartis René Christensen bliver ikke borgmester i Guldborgsund Kommune med socialdemokratiske mandater i ryggen. Så klar er meldingen nu fra Socialdemokratiet, skriver Lolland-Falsters Folketidende.
ARKIVFOTO: Dansk Folkepartis René Christensen bliver ikke borgmester i Guldborgsund Kommune med socialdemokratiske mandater i ryggen. Så klar er meldingen nu fra Socialdemokratiet, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Dansk Folkepartis René Christensen bliver ikke borgmester i Guldborgsund Kommune med socialdemokratiske mandater i ryggen. Så klar er meldingen nu fra Socialdemokratiet, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

I en udtalelse til avisen skriver den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Bo Abildgaard, på vegne af partiets byrådskandidater:

»Socialdemokratiet gør ikke René Christensen til borgmester!«

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har ellers flere gange allieret sig i kommunalbestyrelsen og trumfet politik igennem via deres samlede flertal.

Blandt andet da to af kommunens seneste tre budgetter blev vedtaget.

I har lige lavet budget med DF, som I har samarbejdet med i flere sager. Hvorfor vil I ikke pege på en DF'er som borgmester, hvis du ikke kan blive borgmester?

»Som der står: Vi gør ikke en DF'er til borgmester,« siger Bo Abildgaard til Lolland-Falsters Folketidende.

Hvorfor ikke?

»Det gør vi bare ikke. Længere er den ikke.«

Hidtil har den socialdemokratiske spidskandidat ikke afvist at pege på en DF-borgmester. Men ifølge Bo Abildgaard er presset for at svare blevet så stort, at partiet føler sig tvunget til at melde klart ud.

»Så kan vi måske få ro til at tale om, hvilken politik der skal føres,« siger Bo Abildgaard til Lolland-Falsters Folketidende.

Ud over at være borgmesterkandidat i Guldborgsund er René Christensen også Dansk Folkepartis finansordfører i Folketinget. Dermed fører han både valgkamp og forhandler finanslov i disse uger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.