Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokraterne vil ikke gøre kristendom obligatorisk

De Konservatives ønske om at gøre kristendomsundervisningen i folkeskolen obligatorisk møder ikke opbakning fra Socialdemokraterne, som holder på, at der allerede undervises i danske værdier.

Hvis det står til de Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado (K), skal kristendomsundervisningen folkeskolen gøres obligatorisk i modsætning til den nuværende ordning, hvor elever kan fritages for undervisningen.

Men skal de Konservative finde et flertal for forslaget, bliver det uden Socialdemokraterne, understreger regeringspartiets børne- og undervisningsordfører, Annette Lind (S).

Hun peger på, at samtlige elever ifølge folkeskolens formålsparagraf skal være fortrolige med danske værdier og dansk historie. Derfor giver det ingen mening at forlange, at alle deltager i kristendomsundervisningen, mener hun.

»Vi skal huske, at vi har religionsfrihed i Danmark. Man skal undervise i danske værdier, og det bliver alle elever også lige nu,« siger hun og tilføjer, at man ikke kan gå gennem folkeskolen uden at diskutere danske værdier.

»Jeg synes, det er vigtigt - uanset hvilken baggrund man har - at man forstår det danske samfund, og det hviler altså på en kristen kulturarv, hvor der kan trækkes tråde tilbage til blandt andet reformationen. Det er vigtigt, at vi er bevidste om den arv, og jeg mener, at alle bør modtage undervisning i kristendomskundskab,« siger Mai Mercado.

Annette Lind undrer sig over, at udspillet fra Mai Mercado først kommer nu - efter den store folkeskolereform er blevet indført.

»De Konservative er en del af det forlig, og den gang stillede de ikke spørgsmålstegn ved det her,« siger Annette Lind.

I dag kan elever, hvis forældre spørger skolen om lov, blive fritaget fra kristendomsundervisningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.