Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokrater: Fri hash vil gøre København mere sikker

Opbakning blandt københavnske socialdemokrater til at indlede et tre-årigt forsøg med fri hash, der sælges fra kommunale hashbutikker.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Socialdemokraterne på Københavns Rådhus går til kommunalvalg på ønsket om legalisering af hash.

Det står klart, efter at Socialdemokraterne lørdag holdt delegeretmøde, hvor partiets holdning til emnet blev drøftet.

»Der er massiv opbakning blandt vores kredsformænd, tillidsfolk og medlemmer bag ønsket om legalisering af hash,« siger socialordfører for Socialdemokraterne, Lars Aslan Rasmussen, efter at partiet lørdag holdt delegeretmøde.

Et enkelt socialdemokratisk medlem af Borgerrepræsentationen, Sophie K. Led, kunne ikke bakke op om holdningen og valgte at melde sig ud af partiet.

»Det er overraskende, at hun tager så drastisk en konsekvens, og det er vi selvfølgelig kede af,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Han er dog overbevist om, at partiet har valgt den rigtige linie, når man nu går til valg på at indføre et tre-årigt forsøg med legalisering af hash.

»Bandekriminaliteten i Storkøbenhavn er i høj grad centreret omkring hashhandlen, og vi ønsker ikke at finansiere hverken rockere eller indvandrerbander. Ved at legalisere hash skaber vi en meget mere sikker by,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Legalisering af hash er ifølge socialdemokraterne ikke ensbetydende med bare at give los og overlade mennesker med alvorlige misbrugsproblemer til sig selv.

»Vi ønsker, at det skal foregå under kontrollerede former, hvor hash sælges fra udvalgte kommunale steder. Der skal også være hjælp til dem, der kommer lidt for tit, og hvor et misbrug er under opsejling. Men vi ønsker ikke at kriminalisere de hundredtusindvis af danskere, der bare ryger hash af og til,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Selv om Socialdemokraterne i København nu officielt går til valg på legalisering af hash, kræver det, at et flertal i Folketinget giver grønt lys.

»Jeg er overbevist om, at vi nok skal få et flertal for en forsøgsordning. Vi har presset på i ti år for at få lov til at etablere fixerum, det fik vi, og vi har presset på for at få lov til en ordning med lægeordineret heroin, det fik vi også igennem. Jeg er sikker på, at vi også kommer igennem med et forsøg om legalisering af hash,« siger Lars Aslan Rasmussen og tilføjer:

»Hvis det ikke går som ventet, så lukker vi naturligvis forsøget ned igen, og så er jeg sikker på, at banderne står klar til at overtage markedet igen.«

Et bredt flertal i Borgerrepræsentationen bestående af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, De Radikale og Liberal Alliance går ifølge Lars Aslan Rasmussen ind for forslaget om legalisering af hash.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.