Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokrater får tre af fem stemmer i Frederikshavn

Socialdemokratiet får et kanonvalg i Frederikshavn Kommune med hele 59,7 procent af stemmerne.

Socialdemokratiet i København holder valgfest på valgdagen under Kommunalvalget 2017 i Amager Bio, tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Socialdemokratiet i København holder valgfest på valgdagen under Kommunalvalget 2017 i Amager Bio, tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Borgmesteren i Frederikshavn Kommune kommer også de kommende fire år til at hedde Birgit Stenbak Hansen.

Det står klart, efter at stemmetallet i den nordjyske kommune er talt op.

Det viser, at Birgit Stenbak Hansens parti, Socialdemokratiet, har haft et fantastisk valg, hvor man har opnået 59,7 procent af stemmerne.

Det svarer til en fremgang på 18,5 procentpoint og giver borgmesteren absolut flertal med 18 af 29 mandater i byrådssalen.

Dermed fortsætter Birgit Stenbak Hansen sin flotte fremgang, efter at hun ved det seneste valg gik fra 11 til 14 mandater.

Til gengæld fik Venstres spidskandidat, Jytte Høyrup, et rigtigt skidt valg.

Afløseren for den tidligere Venstre-borgmester, Lars Mejlvang Møller gik tilbage fra 31,5 procent fra 18,9 procent og sidder nu kun på seks mandater.

Frederikshavn går i den kommende valgperiode fra 31 til 29 pladser i kommunalbestyrelsen, og de små partier har frygtet, at det ville gå ud over dem.

Det ser dog ikke ud til at være tilfældet. Både SF, Enhedslisten og Konservative beholder deres ene mandat.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.