Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokrater afviser DR-abonnement

DR skal fortsat finansieres af faste licensindbetalinger, mener Socialdemokraterne, som dermed afviser LA-forslaget om at gå over til en abonnementsordning.

Et DR finansieret af abonnementsbetaling og en »meget lav« basisydelse fra staten? Nej tak, siger Socialdemokraterne.

»Jeg vil ikke opgive det princip om, at vi er fælles om at finansiere et godt medieindhold på samme måde, som vi er fælles om at finansiere et godt skolevæsen, et godt sygehusvæsen og en god infrastruktur. Det hører med til et moderne velfærdssamfund, at vi har fællesfinansierede medier af en høj kvalitet,« siger medieordfører Mogens Jensen (S).

Forslaget om at udfase den faste licensbetaling og lade DRs brugere betale for de ydelser, som de benytter sig af, kommer fra Liberal Alliance.

Er det ikke meget rimeligt at lade folk betale for det, de bruger?

»Ville det være bedre at skulle betale, hver gang man skulle på sygehuset, gik i skole eller brugte vores veje? Det synes jeg ikke. Med en fælles finansiering kan vi sikre, at vi har et medieindhold af en rigtig høj kvalitet, hvor det ikke er stærkt kommercielle interesser, som afgør, hvad der skal sendes, men hvor det kan vurderes ud fra, hvad befolkningen ønsker,« siger Mogens Jensen.

Debatten er opstået i forlængelse af en Gallup-måling i tirsdagens udgave af Berlingske, hvori 45 procent af de 18-35-årige erklærer sig klar til at fravælge DR, hvis de kan slippe for at betale licens. Og Mogens Jensen erkender, at DR har en udfordring i forhold til de unge, der er vant til at få stillet deres medie- og TV-sult via andre kanaler end DRs.

»Derfor skal man blive endnu bedre til at få indholdet frem på nettet og på de platforme, hvor de unge bevæger sig,« siger S-ordføreren.

Han mener desuden, at færre unge ville være klar til at fravælge DR, hvis de blev gjort opmærksom på, hvad konsekvensen ville være, nemlig at der ikke længere ville være en række TV- og radiokanaler og et indholdsrigt dr.dk.

DEBAT | Synes du om at finansiere DR med abonnementskroner? Deltag i debatten her på Berlingskes Facebook-side.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.