Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokrat er klar til at overtage for Mette Touborg

Carsten Rasmussen (S) siger, at flertal peger på ham som Lejres nye borgmester efter Mette Touborg.

Når SF's markante profil Mette Touborg skal afgive borgmesterkæden på onsdag, bliver det ikke til en partifælde.

Ifølge socialdemokraten Carsten Rasmussen er det ham, som flertallet af kommunalbestyrelsen 28. september vil pege på som den nye borgmester i Lejre.

- Vi er i den situation, hvor flertallet peger på mig, og så går jeg ind og løfter den opgave, siger han.

Mette Touborg har torsdag meddelt, at hun officielt fratræder sin stilling som borgmester for at blive administrerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Men selv om hun fik tæt på hver tredje af de afgivne stemme i Lejre Kommune ved sidste kommunalvalg, og dermed sørgede for, at SF fik i alt ni pladser i kommunalbestyrelsen, er det ikke SF, der i fremtiden skal sidde på borgmesterposten.

Det er SF, S, K, LA, EL og en løsgænger, der har valgt at pege på Carsten Rasmussen, der vil forsætte den politiske linje, som Mette Touborg har lagt.

- Der vil være en fortsættelse af den linje, som der har været lagt. Det er derfor, at flertalsgruppen er enige, siger han.

Med Mette Touborgs exit står SF samtidig til at miste et sæde i kommunalbestyrelsen, som går til Radikale Venstre.

Det skyldes ifølge Carsten Rasmussen, at SF har brugt alle de kandidater, som partiet havde opstillet.

- Derfor går mandatet til den næste på listen, og det er Radikale Venstre, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.