Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snart er det forbudt at rejse til krigsområder

Mindretal frygter blandt andet, at freelancejournalister vil komme i klemme i forsøg på at bekæmpe terror.

Personer, der vender hjem fra kampdeltagelse i Syrien og Irak, er en trussel mod Danmark, mener blandt andre Politiets Efterretningstjeneste.

Derfor har Folketinget torsdag vedtaget en lov, der med justitsminister Søren Pinds (V) egne ord er "vidtgående", nemlig et forbud mod at rejse til områder, hvor en terrororganisation er part i en væbnet konflikt.

Loven indeholder også længere straffe for at lade sig hverve til terrorisme og fængselsstraf for at modtage økonomisk støtte fra en terrororganisation.

84 stemte for, 25 imod, herunder De Radikale.

- Vi er bange for at navnlig freelancejournalister vil blive for hårdt ramt, siger retsordfører Zenia Stampe (R).

- Vi synes også, at der er for meget elastik i strafferammen. Den går helt op til seks år, men det er ikke lykkedes at få ministeren til at præcisere, hvad der skal til for at få den høje straf.

Loven træder i kraft 1. juli. Hvilke områder, det konkret vil være forbudt at rejse til, skal Forsvarsministeriet, Udenrigsministeriet og Justitsministeriet beslutte. Det ventes at være på plads til september.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.