Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Slut med at få statsministerens nytårstale på forhånd

Den seneste tids voldsomme debat om flere mediers foromtale af statsministerens nytårstale får nu konsekvenser. Pressen vil ikke længere få talen på forhånd.

Pr tradition har pressen fået statsministerens nytårstale på forhånd, så man har kunnet indhente kommentarer til publicering efter talen. Det er slut nu efter mediers overtrædelse af klausulen.
Pr tradition har pressen fået statsministerens nytårstale på forhånd, så man har kunnet indhente kommentarer til publicering efter talen. Det er slut nu efter mediers overtrædelse af klausulen.

Statsministeriet vil ikke længere på forhånd udsende statsministerens nytårstale til pressen.

Det oplyser Statsministeriet i en kortfattet pressemeddelelse.

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) først tonede frem på skærmen klokken 19.15 den 1. januar for at holde den traditionsrige nytårstale til danskerne, havde en række politiske journalister og kommentatorer allerede modtaget talen klausuleret på mail klokken 11.30.

På blandt andet DR »gættede« politiske eksperter på, hvad talen ville indeholde - vel at mærke selv om de havde læst den, og det har efterfølgende udløst massiv debat.

DR har efterfølgende ændret procedure, så DRs journalister ikke længere skal stå på direkte tv og lade som om, at de gætter på talens indhold, når de allerede har læst den.

Men den mulighed får pressen altså slet ikke til næste år.

- På baggrund af den seneste tids debat om mediernes føromtale af statsministerens nytårstale skal jeg oplyse, at statsministerens nytårstale fremover vil blive udsendt klausuleret til pressen 1. januar kl. 19.00, skriver Statsministeriets administrationschef, Torben Skovgaard Andersen.

Ringere mediedækning

Om den nye procedure så virkelig holder og gennemføres næste år er et spørgsmål. Politisk kommentator Jesper Termansen fra Radio 24/7 skriver på sin twitter:

- Lad os se.

Han påpeger, at ingen trykte medier kan nå at få talen med i næste dags aviser, ingen kommentarer kan indhentes, da alle politikere er til nytårskur. Det vil give en ringere mediedækning af statsministerens tale.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.